Sunday, May 23, 2010

Omar Esparza vetoaa: painostakaa Meksikon hallitustaLisäys 27.04.: Sain yllä olevan kuvan julkaisemiseen luvan sen ottaneelta Raimo Oksalalta. Kiitos Raimolle!

Istun vihreiden puoluekokouksessa. Äsken poliittisessa keskustelussa tuli yllätyspuhuja. Paikalle on tullut meksikolainen Omar Esparza. Hänen vaimonsa ammuttiin samassa aseellisessa hyökkäyksessä missä turkulainen kansalaisoikeusaktivisti Jyri Jaakkola sai surmansa.

Lue upsidedownworldin artikkeli attentaatista.

Omar tuli tänne pyytämään tukea Meksikon hallituksen painostamiseen. Hän haluaa saada Meksikon tilanteen muuttumaan: nyt siellä on vallalla rahan epädemokraattinen valta.

Enpä olisi uskonut, että yleensä niin nuivassa puoluekokouksessa kyynel tunkee väkisin silmäkulmaan. Omarin vierailu konkretisoi sen, miksi politiikan tekeminen on tärkeää. Jos sitä ei tehdä, valtaa käyttää joka tapauksessa joku. Pahimmillaan siitä tulee Thomas Hobbesin kuvaama "luonnontila", kaikkien sota kaikkia vastaan, jossa elämä on "yksinäinen, köyhä, ruokoton, eläimellinen ja lyhyt".

Olen samaa mieltä suosiotaan ja myötätuntoaan seisten taputtaneen puoluekokouksen kanssa. Tahdon tukea Omarin ja hänen kaltaistensa toimintaa. Nyt mielentila pitää kanavoida toimintaan. Mitä teemme?

No comments: